70 éves Hunya Község

 

Hunya közigazgatásilag 1946. február 1-jével Endrődszentlászló néven vált önállóvá 1500 fő fölötti lélekszámmal.
A lakosság kezdeményezésére, 1947. február 1-jétől a belügyminiszter engedélyezte az egykori jótevője, Hunya József után, a Hunya név felvételét.
A legjelentősebb épülete az 1896-ban épült római katolikus templom, amely 1999-ben a belvíz miatt veszélyesen megsüllyedt, majd június 4-én éjjel egy villámcsapás következtében leégett. A tűz olyan súlyos károkat okozott, hogy az eredeti templom helyreállítására nem lett volna mód, ezért teljesen lebontották és úgy határoztak, hogy újat építenek. A hunyaiakat és a Hunyáról elszármazottakat nagyon súlyosan érintette ez a veszteség, ezért jelentős adakozás indult meg az újraépítés érdekében, és ennek köszönhetően egy év alatt fel is épült az új templom.
Létrejöttétől a napjainkig állandó fejlődés, gyarapodás jellemezte a falut, mely a szorgalmas lakosságnak köszönhető. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy ez az elkövetkezendő években is így maradjon.

Hunya Község közigazgatásilag önállóvá válásának 70. évfordulója alkalmából kívánok minden itt élő embernek jó egészséget, szeretetteljes életet és községünknek még sokszor 70 évet.

Hegedüs Roland
polgármester