Óvoda, iskola

ISKOLA

A településen a Római Katolikus Egyház segítségével általános iskola és óvoda is működik. 2012. tanévtől megszünik az alsó tagozatos oktatás, mivel 4 gyerek maradt az iskolában.Minden általános iskolás gyermek Gyomaendrődre jár iskolába iskolabusszal nevelőikkel együtt. A nevelőknek és a takarító néninek is biztosított a munkahely.

Bár nagyon fontos szerepet töltött be a település életében, az alacsony létszám miatt nem működtethető tovább helyben az iskola.

  

alt
SZENT GELLÉRT KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

 

ÓVODA

2010. szeptember elsejétől új helyen, a Kossuth utcai iskolaépületben kezdődött meg a hunyai óvodások nevelése. A gyermekek kis létszámára való tekintettel, önkormányzati segítséggel, az iskola épületében alakítottak ki óvodai csoportszobát egy tanteremből. Az új helyen lényegesen komfortosabb lett a gyermekek ellátása a korábbinál. Az óvó- és a dajka néninek köszönhetően ízléses és hangulatos terem várja a kicsiket, akik kezdetben meglepődve tapasztalták a változásokat, de aztán gyorsan megszokták a helyet, ahol azóta otthonosan be is rendezkedtek. Nem mellékes, hogy a szabadidejüket együtt tölthetik az általános iskola alsó tagozatos diákjaival, akikkel nem olyan rég még együtt jártak óvodába.

2016