Hunyán elektronikusan is benyújthatók az adóbevallások

A Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai Hunya Önkormányzatának is elkészítették az iparűzési adó bevallásához az Általános Nyomtatvány Kitöltő (ÁNYK) programba tölthető elektronikus nyomtatványokat. A nyomtatványokkal kapcsolatos legfontosabb információk a cikk folytatásában olvashatók és tölthetők le az ÁNYK-ba installálható bevallási űrlapok.
 
A Gyomaendrődön már két éve népszerű e-nyomtatványt a helyi vállalkozók Hunyán is igénybe vehetik az iparűzési bevallásaik teljesítéséhez, illetve egyéb az adózással kapcsolatos ügyeik intézésére.
Fontos tudni, hogy a nyomtatványok egy kivételével ügyfélkapun keresztül is beküldhetőek.

 
Az első elektronikus űrlap ügyfélkapus beküldése előtt azonban a HU13BEUINT jelű űrlapon előzetesen be kell jelentkezni elektronikus kapcsolattartásra.
A normál módú és egyszerűsített iparűzési adó bevallásához a HU12IPA és a HU12IPA_EGY nyomtatványok állnak rendelkezésre. Az iparűzési adó bevallás nyomtatványok nemcsak segítenek a helyes bevallás kitöltésében de ki is számolják a befizetendő adót.
 
 
További adózáshoz kapcsolódó nyomtatvány még a HU13BEJVALT jelű nyomtatvány, amely a bejelentkezést és változás bejelentést támogatja. Szintén fontos és gyakran alkalmazott nyomtatvány az adóigazolás kiadásának kérelem lapja amely a HU13AIGKER jelet kapta.
 
A nyomtatványok a nevükön elhelyezett linkről installálhatók az ÁNYK programba. Az Általános Nyomtatvány Kitöltőről többet itt olvashatnak
 
Adózási és a nyomtatványok használatával kapcsolatos kérdésekkel forduljanak bizalommal a közös hivatal csárdaszállási kirendeltségének munkatársához Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy a törzshivatalban Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. adóosztály vezetőhöz.