Megújul a családtámogatási ellátásokat folyósító rendszer

A Magyar Államkincstárnál új, korszerű, a családtámogatási ellátások folyósítását támogató informatikai rendszer kerül bevezetésre. Az új rendszerre történő átállás 2013. március 22-től várhatóan 2013. április 24-ig tart.


A korábban megállapított – 2013. március havi – családtámogatási és fogyatékossági támogatások a szokásos időpontban – április 2-3-án – kiutalásra kerülnek.

Az egyszeri anyasági támogatás iránti igények elbírálása, illetve folyósítása is zavartalanul fog működni.
Az átállás ideje alatt a családtámogatási- és a fogyatékossági támogatás tárgyában benyújtott új igények elbírálása, illetve a már folyósított ellátásokat érintő különböző változások feldolgozásának ügyintézési ideje átmenetileg meghosszabbodik, melyért az ügyfelek megértését és szíves türelmét kérjük. A fent jelzett időszakban benyújtott kérelmek feldolgozására, majd kifizetésére – az átállást követően, folyamatosan – az igények érkezési sorrendjében kerülhet sor.

Fontos kiemelni, hogy az átállás időszakában az ügyfélszolgálati irodáink változatlan nyitvatartási időben működnek, az igények átvétele folyamatosan történik.

Az új ügyviteli rendszerre történő átállás okozta kellemetlenségek miatt kérjük ügyfeleink szíves megértését. Az új rendszerrel – terveink szerint – gyors, korszerű és ügyfélbarát működést biztosíthatunk az ügyfelek részére.

Forrás: Magyar Államkincstár