Hirdetmény

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a 2022/2023-es nevelési évre az ÓVODÁS KORÚ GYERMEKEK BEIRATKOZÁSA A GYOMAENDRŐD-CSÁRDASZÁLLÁS-HUNYA KISTÉRSÉGI ÓVODÁBA a fenntartó 6/2022. (II. 10.) határozata alapján - Csemetekert Óvoda (Gyomaendrőd, Blaha u. 8.), Margaréta Óvoda (Gyomaendrőd, Jókai u. 4.), Százszorszép Óvoda (Gyomaendrőd, Kossuth u. 7.), valamint Napraforgó Óvoda (Csárdaszállás, Kossuth u. 23.) - a következő időpontokban történik:

2022. május 3-4. kedd-szerda 07.30 - 17.00 óráig,

EZEKEN A NAPOKON KELL BEÍRATNI AZOKAT A GYERMEKEKET, AKIK 2022. AUGUSZTUS 31-IG BETÖLTIK A 3. ÉLETÉVÜKET ÉS ÓVODAI JOGVISZONNYAL MÉG NEM RENDELKEZNEK.

A beiratkozás helye személyes megjelenés esetén:

-         Csemetekert Óvodába (a helyszínen: Gyomaendrőd, Blaha u. 8.)

-         Margaréta Óvodába (Százszorszép Óvoda, Gyomaendrőd, Kossuth u. 7.)

-         Százszorszép Óvodába (a helyszínen: Gyomaendrőd, Kossuth u. 7.)

-         Napraforgó Óvodába (a helyszínen: Csárdaszállás, Kossuth u. 23.)

Szükséges iratok:

Az óvodai beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat, továbbá a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolványokat és lakcímet igazoló hatósági igazolványát.

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt. Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.

A szülő az óvodai nevelésben történő részvételre jogszabály alapján kötelezett gyermekét köteles beíratni a települési önkormányzat vagy a fenntartó által közzétett közleményben vagy hirdetményben meghatározott időpontban, vagy az óvodalátogatási kötelezettség alól felmentését kérni. A napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, ha gyermeke az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, köteles arról a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő tizenöt napon belül írásban értesíteni az illetékes hivatalt. A napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett, az óvodával jogviszonyban álló gyermek szülője, ha gyermeke az óvodakötelezettségét a jövőben külföldön teljesíti, előzetesen köteles értesíteni az óvodavezetőt

Az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló óvodai nevelésben való részvételre kötelezett gyermekét kellő időben az óvodába nem íratja be, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 247. § a) pontja alapján szabálysértést követ el.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a Kistérségi Óvodában

-          integrált óvodai nevelés- saját nevelési igényű gyermekek számára – az alapító okirat szerint valamennyi telephelyen folyik a sajátos nevelési igényt megállapító szakértői véleményben foglaltak alapján

-          roma nemzetiségi óvodai nevelés a Csemetekert Óvodában vehető igénybe

-          német nemzetiségi óvodai nevelés a Százszorszép Óvodában vehető igénybe.

Az óvodák felvételi körzetei:

A Százszorszép Óvoda, Margaréta Óvoda kötelező felvételre vonatkozó körzete: a gyomai, korábbi közigazgatási városrész.

A Csemetekert Óvoda kötelező felvételre vonatkozó körzete: az endrődi, korábbi közigazgatási városrész.

A Napraforgó Óvoda-Csárdaszállási tagintézmény kötelező felvételre vonatkozó körzete: Csárdaszállás Község közigazgatási területe.

Az intézmény fogadja Hunya Község közigazgatási területéről jelentkező gyermekeket az óvoda feladat-ellátási telephelyein és tagintézményében.

Az óvodai felvétel tárgyában hozott döntés közlésének határnapja legkésőbb a beiratkozásra kiírt utolsó határnapot követő 30. nap. (legkésőbb 2022. június 3.) Az óvodavezető írásbeli döntése ellen a szülői felügyeleti jogot gyakorló szülő a közléstől számított tizenöt napon belül illetékmentes fellebbezési kérelmet nyújthat be a fenntartóhoz (önkormányzati fenntartású óvodák esetében a jegyzőhöz) címezve az óvoda vezetőjénél.