Október 13-ára tűzték ki az őszi önkormányzati választásokat

Áder János, Magyarország köztársasá elnöke Alaptörvény előírásaival összhangban 2019. október 13-ára tűzte ki az önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választását.

További részletek a folytatásban olvashatók.

  

Elnöki nyilatkozat a 2019. évi önkormányzati választások kiírásáról

Demokráciánk erejét, stabilitását a nemzet választójoggal rendelkező polgárainak szabad és felelős akaratnyilvánítása biztosítja. Az 1990-ben megtartott első szabad választások óta minden alkotmányos feltétel adott ahhoz, hogy magunk döntsünk saját sorsunkról, a jelenünket és jövőnket meghatározó kérdésekről.
2019 őszén a rendszerváltoztatás óta nyolcadik alkalommal nyílik lehetőségünk, hogy önkormányzatainkról döntsünk. Ezért Magyarország köztársasági elnökeként arra biztatom minden honfitársamat, hogy állampolgári jogával élve vegyen részt az idei önkormányzati választáson, melynek időpontját az Alaptörvény előírásaival összhangban 2019. október 13-ára tűzöm ki.

Áder János
Magyarország köztársasági elnöke

A választásokkal kapcsolatban a Helyi Választási Iroda információs szolgálatától (66-521-600, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy a választások központi információs portáljáról érhetnek el: https://www.valasztas.hu/onk2019