Lakossági fórum

Hunya Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a 2017. október 25-én, szerdán 13:30 órakor a Képviselő-testület soron következő ülése keretében megtartásra kerülő lakossági fórumra a Községháza üléstermébe

" Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!" Idősek világnapja!

2017.09.29-én hagyományszerűen tartottuk meg az Idősek Nemzetközi Világnapja és Szent Mihály nap alkalmából az "Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!" című rendezvényünket. Ezen alkalomból mondtunk köszönetet minden kedves szép korúnak.

A képek a galériában tekinthetők meg.

Lakossági fórum

Hunya smHunya Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt a 2017. október 25-én, kedden 13,30 órakor kezdődő lakossági fórumra a Községháza üléstermébe, melynek témája: Előzetes tájékoztatás Hunya Község településképi arculati kézikönyvének elkészítéséhez, és a településképi rendelet megalkotáshoz.
Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot és az érintett Partnereket, hogy Hunya Község Önkormányzata a 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet alapján a Településkép Arculati Kézikönyvének és az új településképi rendeletének készítését megkezdi.

Pályázati kiírás - Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2018. évi fordulójára

Hunya Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve  kiírja 2018. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok, illetve felsőoktatási hallgatók számára.

Tájékoztató zöld hulladékgyűjtés rendjéről

A Gyomaközszolg Nonprofit Kft, ezúton kívánja tájékoztatni a Tisztelt hunyai Lakosságot, hogy 2017. 10. 01-től kezdődően a településen bevezetésre kerül a zöld hulladék gyűjtése. A hulladékot tartalmazó zsákos és kévét az Arany János utcában kihelyezett konténerbe kell elhelyezni. Ezen konténert havi egy alkalommal fogjuk ürítésre elszállítani.

Ezen változás a fizetendő díjat NEM érinti.

Ebzárlat és legeltetési tilalom elrendelése

A Békés Megyei Kormányhivatal Gyomaendrődi Járási Hivatala az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el a Gyomaendrődi Járás teljes illetékességi területére (Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Ecsegfalva) vonatkozóan 2017. szeptember 30-tól 2017. október 26-ig.

Sikeres pályázat

Hunya Község Önkormányzata sikeresen pályázott „Szociális étkeztetéshez kapcsolódó konyha fejlesztése Hunyán” címmel. A pályázat keretében elnyert támogatás 15 millió Ft 100 % támogatás intenzitással. A pályázat keretében a jelenlegi kor elvárásainak megfelelően átalakításra, akadálymentesítésre kerül a konyha, emellett megfelelő eszközök és nagykonyhai berendezések kerülnek beszerzésre, valamint az épület energetikai fejlesztésére is sor kerül, nyílászáró cserével, hőszigeteléssel, napkollektorok felszerelésével.

Az NHKV Zrt. tájékoztatása számlázási hibáról

A Gyomaközszolg Nonprofit Kft  a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt. megbízásából, mint az érintett települések közszolgáltatója tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot , hogy a 2017. I. negyedéves számlázás alkalmával adatszolgáltatási hiba keletkezett rendszerükben, mely az ügyfelek egy részét érinti.

Adóklub Békéscsabán

Az idei személyijövedelemadó-bevallás az áprilisi Adóklub központi témája Békéscsabán. A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága Adóklubot rendez Békéscsabán, a Kinizsi utca 1. „B” épület VI. emeletén található tárgyalójában 2017. április 13-án (csütörtökön) 9 órai kezdettel.

Információk a szabadtéri tüzek megelőzésével kapcsolatban

A korábbi évek tapasztalati azt mutatják, hogy a jó idő és a tavasz beköszöntével ugrásszerűen megnő a szabadtéri tűzesetek száma. Hétvégéken, a kellemes tavaszi időjárás miatt sokan választanak szabadtéri programokat, szívesen végeznek kerti munkákat. Gyakoriak a szabadtéri főzések és a növényi hulladékégetések.